DIGITAL LÆRING GIVER VÆRDI TIL BÅDE MEDARBEJDERE OG ORGANISATION

Digital læring – tendenser 2019:
Når medarbejderne lærer af hinanden, så giver det en bedre just-in-time læring, men det giver også organisationen mulighed for hurtigere tilpasning og manøvrering i en foranderlig verden. Social læring, mikrolæring og en klar læringsstrategi i organisationen er fundamentet for at kunne flytte og dele viden og ikke mindst tiltrække talenter.

Det er slut med kun at blive undervist af en lærer eller knokle med selvstudier, når man har behov for at lære at bruge en it-løsning, blive opdateret på ny lovgivning eller opbygge nye kompetencer i virksomheden. Når medarbejderne fokuserer på at lære af hinanden, kan de nemlig løfte værdien af læringen. Det er til gavn for både dem selv, deres team og for hele organisationen. Det er de tendenser inden for digital læring, vi ser i 2019.

For at få succes kræver det naturligvis, at man forholder sig dels til teknologien og modenheden i organisationen, men lige så meget, at man kigger på kulturen og de forandringer, som skal foranstaltes for at sikre, at der ikke er barrierer, som forhindrer, at viden kan bevæge sig frit mellem siloer, samt op ad og ned ad i organisationen.

”Vi har den tilgang, at læring skal være tilgængelig i det øjeblik, der er behov. At man kan uddanne og dygtiggøre sig når som helst, hvad enten det er gennem e-learning, webinarer eller communities. Der er hele tiden krav til, at vi skal kende til ny lovgivning, lære nye systemer og tilegne os nye kompetencer. Det kan vi understøtte med vores tilgang til læring i organisationen,” siger Lars Ellingsøe Bjerregaard, UpRate Learning.

”Det mest spændende, men også udfordrende selvfølgelig, er, at vi sætter mennesker i centrum med vidt forskellige læringspræferencer, så de er med til at skabe læring sammen med andre,” forklarer han.

Læring foregår ikke kun fra kl. 10-16

Hvor e-learning tidligere ofte kunne være individuelle forløb, hvor man som kursist sad ved sin egen skærm og gennemgik et emne, så fokuserer vi i dag på alle læringsformer, den lærende organisation, samt at skabe communities mellem deltagerne – eller kort sagt: hjælp til selvhjælp.

”Læring er ikke bare noget, man modtager i løbet af en time, og så er man færdig med det. Med en konkret strategi for læring i jeres virksomhed sætter vi medarbejderne i centrum for deres egen læring, så det ikke bare er læring fra kl. 10 til 16. Læringsaktiviteterne ligger hver dag, hver uge, hver måned og hvert år. Og det skal virksomhedens læringsteknologier understøtte,” siger Lars.

Læring er ikke bare noget, man modtager i løbet af en time, og så er man færdig med det.

LARS ELLINGSØE BJERREGAARD, UPRATE LEARNING

Social læring giver bedre flow af viden

”At skabe et community omkring fx. et fagområde giver en stor værdi, ikke mindst når man hjælper hinanden. Så det er ikke bare et spørgsmål om, at vi gerne vil kanalisere viden ud til medarbejderne – vi vil også gerne skabe viden fra bruger til bruger Det gør deres læring bedre, men det er også en måde at forbedre kvaliteten, uden at det nødvendigvis handler om at tilføre flere midler,” siger Lars.

Små læringsbidder som på YouTube

”Hos UpRate skæver vi meget til den metode, som de fleste af os kender fra YouTube, hvor vi altid kan finde en lille film om, hvordan vi skifter en knap på vores vaskemaskine, eller hvorfor kaffemaskinens knapper blinker på en sjov måde. På samme måde har vores tilgang til læring ændret sig over tid fra store kurser i mange timer til at være mere brudt op i micro learning eller mikrolæring, altså små læringsbidder,” siger Lars.

På sigt betyder det, at man som medarbejder skal kunne søge sig frem til en løsning på lige præcis den udfordring, man sidder og bokser med ude ved skærmen, på virksomhedens egen, lukkede YouTube-kanal eller intranet help center.

Er du klar til New ways of learning, og ønsker du at blive opdateret på tendenser inden for digital læring i 2019 og få sat retning og strategi på jeres læring i organisationen, så ring eller skriv til os.

kontakt@uprate.dk | Lars Bjerregaard: 60535383 | Om os