Grafisk facilitering for alle (1 dag)

Er du også træt af lange og teksttunge præsentationer? Savner du selv at kunne tegne og formidle enkelt og visuelt med simpel grafik i fx undervisningssituationer, på workshops eller møder? Så er vores kursus i grafisk facilitering noget for dig og din virksomhed.

Målgruppe og udbytte

Kurset er til dig, som gerne vil i gang med at bruge simpel grafik og billeder i din kommunikation, præsentation eller uddannelse. Du behøver hverken at være god til at tegne eller være kreativ for at få glæde af grafisk facilitering. Det hele handler nemlig om teknik og træning.  Vi starter med at give dig et overblik over, hvorfor din hjerne elsker billeder, og hvordan du kan bruge grafisk facilitering i din hverdag, og derefter skal vi tegne, til fingrene bliver ømme. Vi tager udgangspunkt i din egen hverdag og øver på en række grafiske elementer, som du har brug for, uanset hvad, du skal tegne.

Når du er færdig med kurset, vil du kunne bruge din nye viden og din egen tegnestil til at visualisere processer, modeller, situationer og meget mere.
På kurset modtager du en mappe med indholdet fra dagens kursus i Grafisk facilitering, som du kan tage med og bruge, når du fortsætter træningen hjemme på din arbejdsplads.

Form

Kurset er en blanding af tegneteknik, praktiske øvelser, gruppearbejde og reflektion.

Undervisere

På kurset vil du møde grafiker Lauge Grønhøj og facilitator Lars Bjerregaard, som guider dig trygt igennem dagens teknikker og øvelser.

Plan for dagen

  • Introduktion til grafisk facilitering + sådan virker hjernen
  • Simpel grafik – grundlæggende teknikker og kategorier, fx personer, udtryk, bevægelser, steder og standardikoner
  • Farver, symbolik og metaforer
  • Når tekster og billeder mødes
  • Processer og modeller
  • Grafisk facilitering som understøttende værktøj til undervisning, møder, workshops osv.
  • Afslutning og evaluering af dagen

Afdeling eller stor gruppe fra samme virksomhed?

Vi afholder kurser flere gange om året, hvor du blot kan tilmelde dig. Men er I en hel afdeling eller en stor gruppe fra samme virksomhed, så kan I få større udbytte af, at vi skræddersyr et kursus specielt til jeres behov. Selvfølgelig til en skarp pris.